Spa water

Schoon, fris en helder spa water draagt bij aan het genot van jouw spa ervaring. Hiervoor is het van belang je spa water goed te onderhouden en preventief te behandelen. Doormiddel van verschillende producten die wij uiteraard bij Spaweb aanbieden houd jij de kwaliteit van jouw spawater optimaal. Door de waardes van je spawater op het juiste level te houden voorkom je dat bacteriën kunnen groeien en algen kunnen ontstaan. Tevens draagt schoon spawater bij aan de levensduur van verschillende onderdelen van jouw spa. Denk hierbij aan leidingen, je filter en de pomp.

Het onderhoud van je spawater.

Voorkomen is beter dan genezen en daarom adviseren wij ook om jouw water te voorzien van de juiste verzorgende producten. Bij Spaweb hebben wij een zorgvuldig assortiment met de hoogste kwaliteit producten die bijdragen aan de kwaliteit van jouw water.

Je kunt onder andere jouw water behandelen met chloor, zout of een ozonator. Door het water te behandelen met een van deze producten voorkom je nare geurtjes aan je spa water. Op basis van jouw specifieke wensen en voorkeuren is er zo altijd een passende manier voor het onderhoudt van je spawater. Op onze productpagina´s lees je per categorie de voordelen en extra advies over de producten.

Het kan natuurlijk altijd voor komen door bijvoorbeeld invloeden van buitenaf dat je spawater minder helder is of toch een vieze geur krijgt. Gelukkig is dit vrijwel altijd te behandelen. Doormiddel van test strips zie je in een handomdraai wat jouw water te kort komt of wellicht een overschot aan heeft en met de juiste aanpassingen kun je zo gemakkelijk het water snel en effectief weer op peil krijgen. Hoewel het dus vrij gemakkelijk is de kwaliteit van je water langdurig goed te houden kan het zeker geen kwaad om 1 keer in de 3 maand tijd het water volledig te vervangen. Dit hoeft niet afhankelijk te zijn van het gebruik van je spa want ook in stilstaand water kunnen bacteriën groeien. Vergeet niet na het volledig vervangen van je spa water hier gelijk weer de juiste chemicaliën aan toe te voegen en test deze vervolgens na 24 uur op de waardes. Wanneer je bubbelbad helemaal leeg is, is het het perfecte moment om je kuip goed te reinigen. Gebruik hier het liefst speciale producten voor om geenonnodige beschadiging aan je spa toe te voegen.

– Check regelmatig de waardes van je spawater.

– Pas de chemicaliën aan op de resultaten van de testen.

– Douche alvorens je jouw spa betreed om het water zo min mogelijk te vervuilen met verzorgingsproducten.

Een extra belevenis.

Een spa is natuurlijk sowieso al de ultieme manier om te ontspannen. Wil je je spa ervaring naar een nieuw level tillen dan raden wij het gebruik aan van spa geurtjes. De verzorgende en heerlijk ruikende producten zijn een waar genot voor zowel lichaam en geest. Het is bewezen dat geuren invloed hebben op gedachten. Hoe heerlijk is het om doormiddel van het warme water, de masserende jets en de toevoeging van een zoete tropische geur je in een compleet andere omgeving te wanen.

Ook zijn de producten onder andere verkrijgbaar in een eucalyptus geur.

Ideaal voor wanneer je luchtwegen verstopt zitten. Een echte verademing dus. Spa geuren zijn uiteraard veilig om te gebruiken in jouw bubbelbad of hottub. Voor meer informatie over spa geuren kun je terecht op onze product pagina´s of contact met ons opnemen.

Spa onderhoud instructie: