Plaatsen spa

Bij het plaatsen van een spa komt natuurlijk best wat kijken. Van het uitzoeken van de perfecte plek tot aan het veilig transporteren en installeren. Doordat een spa door de omvang en het gewicht niet zomaar door elke deur of doorgang past hebben wij bij Spaweb ons best gedaan om de meest veilige en effectieve bezorging te realiseren.

Wij zijn pas tevreden wanneer de spa in top staat is afgeleverd en staat op de gewenste plek van onze klant.

Doordat we bij Spaweb ook tweedehands spa’s verkopen houden wij ons ook bezig met het ophalen van de aangeboden spa’s bij de verkopers. Ook hiervan is het natuurlijk van belang dat dit goed en veilig gebeurd. Vanzelfsprekend willen wij de spa’s niet onnodig beschadigen om zo de beste kwaliteit te kunnen leveren maar vinden we het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving van de klant.

Het vervoeren van een spa.

Een spa past natuurlijk niet in de kofferbak. Daarom maken wij gebruik van een speciale transportkar waar wij de spa zonder deze te beschadigen op kunnen bevestigen. Los van de omvang van de spa speelt ook het gewicht mee.

De gemiddelde spa weegt al snel 400kg. Doormiddel van onder andere een slidemat en luchtkussen kunnen we de spa (ver)plaatsen en de arbeidsintensiviteit relatief laag houden. Het luchtkussen zorgt ervoor dat de spa op de kant getild kan worden en door middel van de slidemat kan deze vervolgens zonder schade toe te richten verschoven worden. Het luchtkussen wordt vervolgens ook gebruikt om de spa weer terug te kantelen en rustig op zijn plek te zetten. Doordat we de spa op de zijkant verschuiven past deze vaak door de doorgang van de tuin en wordt het leveren van de spa een stuk gemakkelijker.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de doorgang toch te smal is, een bepaalde draai niet gemaakt kan worden of dat de spelingsruimte te krap is. Wanneer dit het geval is maken we gebruik van een hijskraan. Afhankelijk van het gewicht van de spa wordt bepaald welke hijskraan het meest geschikt is. De spa wordt met behulp van de kraan over het huis getild en wanneer mogelijk direct op de juiste plek gezet. Dit is natuurlijk iets lastiger wanneer de spa onder een overkapping geplaatst moet worden maar door onze ervaring kunnen wij er alsnog voor zorgen dat deze geplaatst wordt daar waar gewenst. Mocht je benieuwd zijn hoe zo’n levering eruit zien neem dan eens een kijkje op ons Youtube kanaal waar we verschillende filmpjes hebben van het plaatsen van een spa.

De omgeving van de spa.

Wij streven naar een vlekkeloze plaatsing. Om dit te kunnen realiseren adviseren wij alvorens wij de spa komen leveren het gebied rondom de spa leeg te maken en eventuele meubels en decoratie te verplaatsen. Zo voorkomen we samen dat er schade aan de spa toegebracht kan worden of aan jouw andere kostbare spullen. Zorg er tevens voor dat de ondergrond puin vrij is en schoon. Het contact met de mensen is een van de leukste onderdelen van het ondernemen en met veel plezier ontmoeten wij dan ook onze klanten tijdens het leveren en plaatsen van de spa.