Ozonator

In tegenstelling tot de verschillende essentiële onderdelen van een spa is een ozonator dit niet. Ook zonder ozonator heb je een volledig functionerende spa. Een ozonator kan echter wel een goede toevoeging zijn voor mensen die zo min mogelijk chemicaliën aan hun spa water willen toevoegen. Verschillende redenen hiervoor kunnen onder andere zijn het hebben van een gevoelige huid, een allergie voor bepaalde bestandsdelen of het veelzijdig gebruik maken van de spa door jonge kinderen.

Wat is nou precies een ozonator?

Een ozonator is een extra onderdeel voor je spa waarmee je je water kunt reinigen. De ozonator maakt ozongas aan en komt via de jets van je spa het water in en doodt door de chemische reactie die ontstaat zo de bacteriën die zich in het water bevinden. Ook breekt het vetten af van producten zoals zonnebrandcrème en bodylotion. Het gas blijft ongeveer 10 tot 12 uur in het spawater zitten. De reinigende werking is na deze uren niet meer actief en daarom is het aan te raden de ozonator weer opnieuw te activeren na dit tijdsbestek. Laat deze ongeveer een uur aanstaan om er zeker van te zijn dat er zich genoeg ozongas in je spawater bevindt voor optimaal resultaat. Doordat er minder gebruikt gemaakt hoeft te worden van chloor is het water hierdoor zachter voor de huid maar zul je ook minder last hebben van bijvoorbeeld rode ogen. Ook een fijne bijkomstigheid is de verminderde chloorgeur die vrij komt, hierdoor kun jij nog meer genieten van je heerlijke aroma spageur.

De ozonator vervangen.

Het is niet te zien wanneer een ozonator aan vervanging toe is. De bubbeltjes blijven zichtbaar maar de werkende stof is niet meer actief doordat de werking van de cel is gestopt. Gemiddeld heeft een ozonator zo’n 9000 werkzame uren. Dit betekend dat bij normaal gebruik de ozonator na 2 jaar aan vervanging toe is. Wij raden dan ook aan om te noteren wanneer de ozonator is geïnstalleerd om zo jezelf te kunnen herinneren wanneer de ozonator vervangen moet worden. Over het algemeen zijn ozonators universeel waardoor deze op elke spa zullen passen. Controleer voor de zekerheid altijd even de aansluiting en afmetingen om dit zeker te weten. Uiteraard zijn we er ook om je hierbij te helpen.

Mocht je dus nog vragen hebben over het gebruik of over de aanschaf van een ozonator neem dan gerust contact met ons op. We adviseren je graag!